Χημεία ΄Γ Λυκείου (κριτήρια αξιολόγησης) Γ.Πουλόπουλος

Χημεία ΄Γ Λυκείου (κριτήρια αξιολόγησης) Γ.Πουλόπουλος

emprosthofilo ximia g lykeiouΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Συγγραφείς: Δ. Λάππας & Ν. Παραστατίδου
ISBN: 978-618-82095-9-6
Σελίδες: 121

 

 

Όλοι οι μαθητές της ΄Γ τάξης του Λυκείου βιώνουν την περίοδο της προετοιμασίας τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις, που για πολλους επιβραβεύεται με την επιτυχία τους σε Ανώτατη ή Ανώτερη  σχολή.

Για μένα η περίοδος αυτή ξεκίνησε απο τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου, γιατί έχοντας πατέρα καθηγητή Χημείας, μοιραζόμουν τη συμμετοχή του στην προετοιμασία των μαθητών του. Η επιλογή μου να ακολουθήσω τα βήματα του και να σπουδάσω στο Χημικό του παεπιστημίου Πατρών, μου εξασφάλίζει την ενεργό συμμετοχή μου στην προσπάθεια των μαθητών τα επόμενα χρόνια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας.

Ανατρέχοντας στο αρχείο του πατέρα μου, που τόσο πολύτιμο βοήθημα στάθηκα για σειρά μαθητών του, ανακάλυψα ένα μικρό θησαυρό που καλύπτει όλο το φάσμα των απαιτήσεων των Πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα της Χημείας.

Με πολλή αγάπη αφιέρωσα σημαντικό χρόνο στην αρχειοθέτηση και οργάνωση του υλικού αυτού, το οποίο προσφέρω στους μαθητές της ΄Γ τάξης Λυκείου με την ελπίδα ότι θα αποτελέσει ένα σημαντικό βοήθημα στην προσπάθεια τους.

Η δομή του βιβλίου είναι:

Κριτήρια 1-4. Κεφάλαια 1-4 του σχολικού βιβλίου.

Κριτήρια 5-10. Κεφάλαιο 5 του σχολικού βιβλίου.

Κριτήρια 11-13. Κεφάλαιο 6 του σχολικού βιβλίου.

Κριτήρια 14-19. Κεφάλαιο 7 του σχολικού βιβλίου.

Κριτήρια 20-27. Επαναληπτικά γιαα όλα τα κεφάλαια.

Η δομή των κιτηρίων 1-19 είναι ανάλογη με αυτή που καθιερώθηκε στις εξετάσεις απο το 2000 μέχρι τώρα. Στα κριτήρια 20-27 δόθηκε περισσότερη βαρύτητα στις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που φαίνεται ότι δημιουργούν τα περισσότερα προβλήματα που συμμετείχαν στις εξετάσεις.

Όλα τα θέματα συνοδεύονται από τις απαντήσεις στις οποίες άλλοτε υπάρχει αναλυτική και άλλοτε συνοπτική λύση. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στο μαθητή, αφού προσπαθήσει να απαντήσει σε αυτά, να εξακριβώσει κατόπιν την ορθότητα των απαντήσεων του

Πολλά από τα θέματα που υπάρχουν στο βιβλίο έχουν δοθεί σε διάφορες εξετάσεις. Η επιλογή έγινε με σκοπό την εξοικείωση των μαθητών σε αυτές.
Ευχαριστώ τους συναδέλφους Α. Μπουφέα και Ε. Παναγοπούλου, που είχαν την υπομονή να διαβάσουν τα κριτήρια και να κάνουν τις παρατηρήσεις τους. Κάθε υπόδειξη σχετική με λάθη ή αβλεψίες θα γίνει δεκτή με ευχαρίστηση.

Γεράσιμος Ν. Πουλόπουλος
Χημικός

 

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Copyright © 2015 COSMOSBOOKS - Designed by webicon

newspaper templates - theme rewards

Facebook