100 Κριτήρια Αξιολόγησης για τη Χημεία Γ Λυκείου (υπό έκδοση)

 ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

    
   
Συγγραφέας: Παναγιώτης Κουτσομπόγερας
ISBN: 
Σελίδες: 600

Αγαπητέ μαθητή-μαθήτρια, αγαπητή καθηγήτρια – καθηγητή.

σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διαθέσατε, για την επιλογή του βοηθήματος,

100 Κριτήρια Αξιολόγησης στη Χημεία Γ Λυκείου – (70 Διαγωνίσματα & 30 Tests). Η δομή του βιβλίου είναι η εξής: Αρχικά υπάρχουν 4 Διαγωνίσματα και 2 Tests για κάθε Κεφάλαιο. Μετά το πέρας του κάθε κεφαλαίου, ακολουθούν 2 Επαναληπτικά ακόμα Διαγωνίσματα για τα προηγούμενα κεφάλαια συνολικά. Π.χ. μετά το πέρας του κεφαλαίου 4, ακολουθούν άλλα 2 Επαναληπτικά ακόμα Διαγωνίσματα για τα Κεφάλαια 1 έως και 4. Με αυτόν τον τρόπο ο μαθητής και ο καθηγητής δεν χάνουν την σύνδεση με τα προηγούμενα κεφάλαια, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται και επανάληψη. Η ύλη έτσι ρέει απρόσκοπτα. Προφανώς μετά και το πέρας του τελευταίου κεφαλαίου ακολουθούν Διαγωνίσματα για το σύνολο των Κεφαλαίων. Έτσι φτάνουμε συνολικά στα 70 Διαγωνίσματα. Ανάλογη τακτική εφαρμόζεται και στα Tests (με 2 Tests ανά κεφάλαιο) όπου φτάνουμε συνολικά στο αριθμό 30. Τελικά ο αριθμός των συνολικών κριτηρίων αξιολόγησης φτάνει τον αριθμό 100. Τα θέματα των διαγωνισμάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μεμονωμένα σαν ασκήσεις αν θεωρηθούν απλοϊκά ή σκληρά αντίστοιχα, είτε σαν διαγώνισμα συνολικά.

Τα θέματα ακολουθούν τη φιλοσοφία των Πανελλαδικών εξετάσεων των τελευταίων ετών. Ενσωματώνουν στοιχεία από την καθημερινότητα καθώς και εφαρμογές της Χημείας στην καθημερινή ζωή, ενώ παράλληλα δεν θυσιάζεται η επιστημονική ακρίβεια αλλά ούτε και αφήνονται στο περιθώριο τα πιο κλασσικά θέματα. Το κείμενο του βιβλίου, είναι κατά περίπτωση διανθισμένο με φωτογραφίες (οι πιο πολλές από το Wikimedia Commons) για την πιο ευχάριστη και εύκολη ανάγνωση, ενώ έχει δοθεί έμφαση σε πολλές περιπτώσεις σε θέματα – ασκήσεις με άμεση εφαρμογή στην καθημερινότητα, γεγονός που ακολουθείται στην θεματολογία των Πανελλαδικών εξετάσεων, των τελευταίων ειδικά ετών.

Υπάρχει ενδεικτική προτεινόμενη βαθμολογία ανά θέμα. Υπάρχουν στο τέλος του βιβλίου απαντήσεις για το σύνολο των διαγωνισμάτων και των test. Ορισμένες ασκήσεις συνοδεύονται από σχετικό πειραματικό video για πιο άμεση και καλύτερη κατανόηση του ζητουμένου. Τα πειράματα βοηθούν την πιο άμεση και πιο ευχάριστη κατανόηση της άσκησης, χωρίς να

Επιμέλεια: Παναγιώτης Κουτσομπόγερας

 

 

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Copyright © 2015 COSMOSBOOKS - Designed by webicon

newspaper templates - theme rewards

Facebook