Υπουργός παιδείας:Θέλουμε Απολυτήριο Λυκείου που να μη “ντρέπονται” οι απόφοιτοι

Υπουργός παιδείας:Θέλουμε Απολυτήριο Λυκείου που να μη “ντρέπονται” οι απόφοιτοι

“Οι εξετάσεις θα είναι μέσα στο  Λύκειο και ορισμένες θα είναι Πανελλαδικού χαρακτήρα όσο είσαι στο σχολείο θα δίνεις αυτές τις εξετάσεις, παράλληλα θα μειώσουμε τα μαθήματα, με το απολυτήριο θα μπαίνεις στο πανεπιστήμιο από κει και πέρα θα πρέπει να υπάρχει μια ευελιξία δηλαδή να δίνεται η δυνατότητα σε αυτόν που μπήκε στο τμήμα φυσικής να παίρνει το διπλανό που το ενδιαφέρει, αν θέλεις να τελειώσεις μονό φυσική θα τελειώνεις μόνο φυσική, αν θες να τελειώσεις και λίγο χημεία να μπορείς να παί

Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στο “Κόκκινο”

ρνεις ένα πτυχίο που να είναι π.χ. το 75% φυσική και το 25% χημεία να έχει αυτή την ευελιξία χωρίς να αμφισβητείται το ενιαίο του γνωστικού αντικειμένου”.

Επίσης ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι στα σχέδια του υπουργείου είναι η ουσιαστική αναβάθμιση του Λυκείου λέγοντας τα εξής:

“Να ενισχύσουμε τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου, ώστε τα παιδιά να παίρνουν ένα απολυτήριο που να έχει ένα νόημα στην κοινωνία. Το λέω με μεγάλη λύπη, ως πολίτης αυτής της χώρας ότι το απολυτήριο Λυκείου δεν παίζει ρόλο.Γιατί να μην παίζει ρόλο;Γιατί ο κάτοχός του  να μη λέει ότι έχω ένα απολυτήριο Λυκείου και το πήρα με το σπαθί μου ;Να έχει μια συμβολική και συναισθηματική αξία πέραν από την υλική, για να μπορεί να βρει δουλειά. Να μη θεωρείται κάτι που το κρύβει δεν το λέει ντρέπεται να τοπ πει , θεωρείται απόκληρος”.

Πηγή: esos

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Copyright © 2015 COSMOSBOOKS - Designed by webicon

newspaper templates - theme rewards

Facebook