Υπουργός: Η αδικία στα Πειραματικά- Έρχεται νομοθετική ρύθμιση

Υπουργός: Η αδικία στα Πειραματικά- Έρχεται νομοθετική ρύθμιση

Νομοθετική ρύθμιση  ώστε να  αρθεί η αδικία να εγγράφονται με απλή αίτηση οι μαθητές των Πειραματικών Δημοτικών στα Πειραματικά Γυμνάσια και οι υπόλοιποι αιτούντες μαθητές από  άλλα σχολεία να μπαίνουν σε κλήρωση, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή Κ. Κατσαφάδο για τη  σύνδεση Ραλλείων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων με το Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά.4476594

Ειδικότερα ο υπουργός Παιδείας, τόνισε τα εξής:

Σύνδεση Πειραματικών: Υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης των πειραματικών δημοτικών με τα πειραματικά γυμνάσια και λύκεια. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που είναι στο πειραματικό δημοτικό σχολείο, μπορεί να πηγαίνει χωρίς άλλες διαδικασίες, με μια απλή αίτησή του στο γυμνάσιο και στο λύκειο. Αυτό θεωρούμε ότι δεν είναι κάτι το δίκαιο.

Είναι άδικο: Δεν είναι δίκαιο γιατί αν, για παράδειγμα, έχουμε εκατό παιδιά από το δημοτικό που θέλουν να πάνε στο γυμνάσιο και στο λύκειο και το γυμνάσιο και το λύκειο έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει εκατόν είκοσι, η κλήρωση θα γίνει μόνο για είκοσι παιδιά. Αδικούνται, λοιπόν, τα υπόλοιπα παιδιά στην κοινωνία. Το δίκαιο είναι να μπαίνουν όλοι στην κληρωτίδα και τα παιδιά που τελείωσαν το πειραματικό δημοτικό. Αυτό είναι πιο δημοκρατικό, αυτό είναι πιο δίκαιο.

Το Μαράσλειο: Τώρα, υπάρχει μια σύνδεση που είναι ανάμεσα στο Μαράσλειο και το 1ο Πειραματικό της Πλάκας. Δεν έχει υπάρξει άλλη. Θέλουμε να το δούμε και πράγματι να αναδεχθώ ότι υπάρχει μια καθυστέρηση στη νομοθετική ρύθμιση. Είναι ένα πράγμα που θέλουμε να το σκεφθούμε σοβαρά, γιατί δεν θέλουμε να αδικούνται τα υπόλοιπα παιδιά και να είναι προνομιακή μόνο μια κατηγορία παιδιών, τα οποία έτυχε να κληρωθούν στα πειραματικά δημοτικά και να έχουν μια προνομιακή πρόσβαση σε ένα άλλο σχολείο, που είναι πειραματικό, σε βάρος άλλων παιδιών άλλων οικογενειών που θα ήθελαν να συμμετέχουν στην κληρωτίδα.

Πηγή: https://www.esos.gr/arthra/57757/ypoyrgos-i-adikia-sta-peiramatika-erhetai-nomothetiki-rythmisi

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Copyright © 2015 COSMOSBOOKS - Designed by webicon

newspaper templates - theme rewards

Facebook