Συνταξιοδότηση με τον παλαιό νόμο εκπαιδευτικών που παραιτούνται τώρα

Συνταξιοδότηση με τον παλαιό νόμο εκπαιδευτικών που παραιτούνται τώρα

Τροπολογία με την οποία εκπαιδευτικοί που παραιτούνται τώρα από την υπηρεσία τους να μπορούν να συνταξιοδοτούνται με τον παλαιό νόμο και όχι με τον νόμο που ψηφίσθηκε στις 12 Μαΐου, αποδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Την τροπολογία είχαν καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που δημιουργούσε προβλήματα, καθώς προκύπτει το φαινόμενο εκπαιδευτικοί που θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης έως τη λήξη του σχολικού έτους (31.08.2016) που υποχρεωτικά παραμένουν στην υπηρεσία, να μην μπορούν να υπαχθούν στο παλαιό συνταξιοδοτικό καθεστώς και να συνταξιοδοτούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4387/2016.
Η τροπολογία αναφέρει ότι οι εκπαιδευτικοί των οποίων η πράξη συνταξιοδότησής τους εκδίδεται την επομένη της λήξης του σχολικού έτους 2015-2016 (δηλαδή τον Αύγουστο), δεν υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος νόμου και ο χρόνος παραμονής τους στην υπηρεσία λογίζεται ως συντάξιμος.
Καταληκτική ημερομηνία του δικαιώματος ανάκλησης των αιτήσεων παραίτησης των εκπαιδευτικών του προηγούμενου εδαφίου ορίζεται η 3/6.
Πηγή:naftemporiki.gr

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Copyright © 2015 COSMOSBOOKS - Designed by webicon

newspaper templates - theme rewards

Facebook